3 Mayıs 2021 Pazartesi

Ayçiçeklerinin Hazin Sonu

Yılbaşından hemen önce akrilik bir tablo yapmıştım. Ayçiçekleriyle dolu bir tarla resmiydi. Fakat bir türlü içime sinmedi. Kaç kez değiştirdim, kaç kat boyadım bilmiyorum. Birkaç aydır son haliyle duvarımda asılıydı. Fakat dün birden bire aldım tabloyu, ayçiçeklerinin rengini değiştireyim derken tablo içinden çıkılamayacak bir hal aldı. Ben de aldım elime fırçayı ve siyah boya ile kapladım. Bir anlık verilmiş bir karardı ve asla geri dönüşü yoktu. Onca ayın emeği bir anda yok oldu. Pişman mıyım? Değilim sanırım. Çünkü en azından şimdi daha içime sinen bir vaziyette. Siyah arka planın üzerine one line art yaptım. Tablonun son halinden gayet memnunum. Bir daha ayçiçeği yapar mıyım? Emin değilim. Ve artık bu tabloyla işim resmen bitti galiba.

             
                                                                   Neydi, ne oldu? 

Görsel hafızaya sahip biri olmama rağmen bunca yıl ajanda kullanmamış olmam -alıp alıp bitirmeden bi kenara attıklarımı saymazsak- hayret verici sahiden. Bu sene başında ajanda kullanmaya kararlıydım, nitekim aldım da ama bu sefer de birden fazla ajandaya sahip oldum. Hal böyle olunca da çokluktan kullanamaz oldum, hangi birine yazacağımı, ne yazacağımı şaşırdım. Biraz takıntılıyım böyle konularda, birine günlük şeyleri yazacaksam diğerine çok önemli şeyleri yazmalıyım. Çünkü birisi çok harika bir yeni yıl hediyesi olarak geldi, Mösyö Taha'nın lisanslı Harry Potter Ajandası. Doğal olarak kullanmaya kıyamıyorum. Ama yine de yazdım çizdim bir şeyler. Fakat her gün de çok önemli bir şey olmuyor takdir edersiniz ki. Şimdi kenarda bomboş kaldı öylece.

Aklıma bir ton şey geliyor fakat bir kenara not etmediğim için zaman zaman unutuyorum haliyle. Ajanda kullanmayı alışkanlık haline getirsem oysaki bu dertten de kurtulurum. Az önce aklıma geldi mesela. Her yıl hangi dizileri ya da filmleri izlediysem -bu aralar sürekli dizi izliyorum o ayrı- bir liste haline getireyim ve kısa kısa da hangi konuda olduklarını ve sevip sevmediğimi yazayım istiyorum. Bunu belki ajandama değil ama şu an buraya yazmış bulundum ve umarım üşenmeden yapabilirim.

21 yorum:

  1. Yeni çalışman çok güzel olmuş, ellerine sağlık. :)
    Benim küçük bir blog defterim vardır. Yıllardır yaptığım bir şeydir. Aklıma gelen düşünceleri oraya not alırım. Unutmamak açısından iyi oluyor hem de planlı olmuş oluyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :)Ben de o alışkanlığı bir an önce edinsem iyi olacak :)

      Sil
  2. ayçiçeklerine çok üzüldüm, çok güzellermiş. yeni haline bayıldım ama keşke iki ayrı tablo olsaydı. Daha iyi iyinin düşmanıdır diye boşuna dememişler. Geçmiş olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gönül isterdi iki güzel tablo olsun sonunda ama sanırım bir işin üzerinde çok vakit harcıyorum ve mükemmel olmasını istiyorum, bunun için çabaladıkça da işler daha kötüye gidiyor bazen, debelendikçe iyice suyun dibine batmak gibi. Teşekkür ederim :')

      Sil
  3. Aslında iki tabloda güzelmiş.. bence bir ayçiçeği tablosu borçlusun, bize eskisini gösterdikten sonra :))
    Ajandana bayıldım, sayfa düzeni nasıl merak ettim, minik resimler olduğunu hayal ettim nedense :) güle güle kullan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Galiba borçluyum, evet. Bence bir kez daha deneyebilirim. :) Ajandanın içinde bol bol resimler va evet, oldukça eğlenceli bir ajanda. Eğer hp seviyorsan bence bir göz atmalısın ;)

      Sil
  4. Selam didem resim yapmak da yazı yazmak gibidir. Alır seni bir başka yere götürür. Yazıyı yazarken amacın farklıdır. Bir bakarsın düşünde çok heyecan yazıyı dökünce hayal kırıklığı .Bazen anlatmak istediğin farklıdır. o seni farklı sonuca götürür. Her iki tablo güzel. bende bir zamanlar yağlıboya çalışırken gönce gemiler yapmıştım. Sonra beğenmedim. Ormana çevirmiştim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de öyle, çok güzel anlatmışsınız. Aaa sizin de mi başınıza geldi... Ama demek ki son hallerine dönüşmek zorundalarmış ki öyle olmuşlar :)

      Sil
  5. Kelebeğin güzel olması, tırtılı çirkin yapmaz. Yaşadığı değişim değil dönüşümdür. Bu güzel ayçiçeklerinin de dönüşüm geçirmesi gerekmiş belli ki sanatçının gönlünde. :) Ellerinize sağlık, harika olmuş bu dönüşüm de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için, belki de öyledir sahiden :))

      Sil
  6. Aslında ikisi de çok güzel olmuş, elinize sağlık :))

    YanıtlaSil
  7. Son yaptığınız da çok güzel. Öncesi de güzelmiş. Bana göre bir ara yeniden bir ayçiçeği tablosu daha yapmanız harika olur.
    Ajanda ya da küçük bir not defteri farketmeden bazı şeyler not edildiğinde öyle işe yarıyor ki..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir ayçiçeği resmi daha yapmak farz oldu galiba :)) Çok teşekkür ederim...

      Sil
  8. Her iki tabloda çok güzelmiş aslında ama favorim son hali🤗Emeğinize sağlık 🧚‍♀️

    YanıtlaSil
  9. van gogh iken picasso olmuş :)

    YanıtlaSil
  10. yazmak illa gereken eylem hatırlamak için, yarım kalan defterler çok manidar, bazılarımızdan geriye kalanlar arasında olacaklar, sevgiyle...

    YanıtlaSil
  11. Resim yeteneği olan insanlara gıpta ediyorum. İki resim de çokm güzelmiş ama ikincisini daha çok beğendim. Emeğinize yüreğinize sağlık 🧿👏

    Ajandamı benim ufaklık kaptı. Ben de çok verimli kullanamayanlardanım.
    İyi bayramlar dilerim🤗🍬🌺🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, beğenmenize sevindim :) İyi bayramlar, sevgiler... 🤗🌺

      Sil

Yorumlarınız benim için değerli :)